Waarom een heel slechte EPC ook goed nieuws kan betekenen!

Heb je een huis gekocht met een erbarmelijk slecht EPC? Proficiat, je komt in aanmerking voor de EPC labelpremie! Wanneer je sowieso van plan was te renoveren, komt deze premie als geroepen, want wie kan er niet wat extra renovatiebudget gebruiken? Lees snel verder om te ontdekken hoe je deze premie kan binnenhalen.

Hoe slecht moet je EPC zijn? 

Om recht te hebben op de EPC labelpremie, moet je vertrekken van een E of F label voor een huis en een D, E of F label voor een appartement. Iemand die dus een huis koopt met een label D of hoger, kan geen aanspraak maken op de EPC labelpremie. Wel zijn er tal van andere premies die je dan kan aanvragen. Een overzicht van alle mogelijke premies vind je hier

Slechte EPC: check! Hoe moet het nu verder?

Oké, je hebt wel degelijk een slechte EPC van E of F voor een huis of D, E of F voor een appartement? Dan heb je eerst en vooral een EPC certificaat nodig dat dateert van na 1 januari 2019. Is dit niet het geval, dan moet je dus een nieuwe EPC laten opmaken. Denk hiervoor zeker even aan ons. ;-) 

Daarna is het een kwestie van minimum naar label C te renoveren voor een huis en minimum label B voor een appartement en dit binnen de 5 jaar na aanvraag van de premie. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de verschillende situaties: 

Kom je in aanmerking voor het sociaal tarief (beschermde afnemer), dan heb je recht op nog extra premie.

Nog meer goed nieuws?

Ja hoor! De EPC labelpremie is cumuleerbaar met de Fluvius-premies voor de verschillende energiebesparende maatregelen, met de renovatiepremie en met de nieuwe Mijn VerbouwPremie. Een overzicht van de premies en wat deze juist inhouden, vind je hier

Wie echter al een investering heeft gedaan met een eindfactuur in de periode 2017-2020 en daarvoor een premie heeft aangevraagd, zit automatisch in het traject van de totaalrenovatiebonus en komt niet meer in aanmerking voor de EPC-labelpremie. 

Hoe kunnen wij helpen?

Onze dienst EPC renovatie helpt jou zo te renoveren dat je exact daar uitkomt waar jij wenst. Wij begeleiden jou tijdens het traject en zorgen dat je enkel die werken uitvoert die nodig zijn om het gewenste EPC label te bekomen. Geen onnodige kosten dus. In deze dienst zit ook een EPC certificaat inbegrepen dat op het einde van de werken opgemaakt zal worden. 

Als je nog geen EPC van voor de werken hebt dat opgemaakt is na 1 januari 2019, dan raden wij je aan de dienst EPC voor en na renovatie te nemen. In dit geval maken we een EPC op voor de renovatiewerken en ook eentje wanneer deze afgelopen zijn. Uiteraard zit bij deze dienst ook begeleiding en advies inbegrepen. 

Heb je bouwplannen? 

Dan kunnen we je verwijzen naar deze goedkopere dienst. Ook een EPC van voor de werken nodig? Dan boek je deze dienst. 

Dus denk zeker even aan ons als adviespartner bij jouw renovatiewerken! :-)

Waarom een heel slechte EPC ook goed nieuws kan betekenen!

Opgelet! Korting op onroerende voorheffing bij nieuwbouwwoningen valt weg vanaf 2023.

Ben je van plan om een nieuwbouwwoning te zetten? Haast je dan met het indienen van de bouwaanvraag, want vanaf 1 januari 2023 valt de korting op de onroerende voorheffing voor nieuwbouwwoningen weg. De korting blijft wel gelden voor heropbouw of gedeeltelijke heropbouw.

Lees meer

Betaal minder belasting op schenking van een gebouw door energetisch te renoveren!

Wie een gebouw geschonken krijgt, kan aanspraak maken op een verlaagd belastingtarief wanneer dit gebouw binnen de 5 jaar energetisch gerenoveerd wordt. Via dit verlaagde tarief zet de Vlaamse overheid in op vergroening.

Lees meer

Heb jij recht op extra renovatiebudget?

Veel mensen hebben recht op de EPC-labelpremie, maar weten het gewoonweg niet. Het wordt niet echt aan de grote klok gehangen, met als gevolg dat er premies niet aangevraagd worden en dus extra renovatiebudget mislopen wordt. Lees snel verder om te ontdekken of jij recht hebt op deze premie.

Lees meer

Ben jij EPB plichtig?

Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over wat EPB-plicht juist inhoudt en wanneer je EPB-plichtig bent. In dit artikel vatten we het mooi samen voor jou.

Lees meer

Opgelet: renovatieverplichting voor residentiële gebouwen vanaf 2023.

Er komt een renovatieverplichting voor residentiële gebouwen vanaf 1 januari 2023. Nieuwe eigenaars van energieverslindende woningen met een EPC-label E of F, zullen binnen de 5 jaar na aankoop hun woning energetisch moeten renoveren tot een EPC-label van minimum D. Maar er zijn ook steunmaatregelen.

Lees meer

Warmtepompkeuzestress? Wij helpen je op weg!

Ga je binnenkort renoveren of bouwen of zit je er middenin en twijfel je sterk welke warmtepomp je nu best installeert? Zelfs als je de bestaande radiotoren wilt behouden, zijn er sinds kort warmtepompen die je hierop kunt aansluiten. Er zijn verschillende soorten warmtepompen en wij gaan ze even apart bekijken en de voor- en nadelen ervan bespreken, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw droomwoning.

Lees meer

Korting op je onroerende voorheffing? Dit zijn de voorwaarden.

Opgepast, vanaf dit jaar (2022) zijn de voorwaarden om recht te hebben op een korting op je onroerende voorheffing weer aangepast! We geven je mee wat er veranderd is en wat er in de toekomst nog gaat veranderen.

Lees meer

Sloopopvolgingsplan: wat is dat nu juist? En voor wie is het verplicht?

Wanneer je in Vlaanderen renovatie- of sloopwerken plant, ben je in sommige gevallen verplicht een sloopopvolgingsplan toe te voegen aan de omgevingsvergunning. Maar wat houdt zo'n sloopopvolginsplan nu juist in en waarvoor dient het? En voor wie is het verplicht? Je leest het in deze blog.

Lees meer

Ontvang tot 5000 euro met de EPC-labelpremie!

De overheid biedt sinds 1 januari 2021 de mogelijkheid om een EPC-labelpremie aan tet vragen. Je kan hier van 2500 euro tot 5000 euro mee ontvangen voor een woning en tot 3750 euro voor een appartement. Je kan deze premie op verschillende manieren bekomen. Wij leggen je uit hoe.

Lees meer

Waarom het kiezen van een goede EPB verslaggever écht wel belangrijk is.

Bouwen of renoveren gaat tegenwoordig hand in hand met het aanstellen van een EPB-verslaggever. Het belang van een goede EPB verslaggever wordt vaak erg onderschat. Het wordt gezien als een extra kost en dus een noodzakelijk kwaad, maar is dit echt zo? Of kan de keuze van een goede EPB verslaggever je juist geld opleveren op termijn en je wooncomfort vergroten?

Lees meer

Hoe kan je oververhitting van je woning vermijden?

Hoe kan je oververhitting van je woning vermijden? Officieel spreekt men van oververhitting als de temperatuur in je woning 25 °C of meer bedraagt, zeker als dit regelmatig en meerdere dagen op een rij gebeurt. Met deze tips, kan je de warmte buiten houden tijdens de hete zomerdagen.

Lees meer

Waarom een goed ventilatiesysteem in jouw woning écht wel belangrijk is

Wist je dat de lucht in een ongeventileerde woning even vies en ongezond kan zijn als die langs een drukke weg? Velen zien een ventilatiesysteem in hun woning als een noodzakelijk kwaad, een extra kost die ze liever niet zouden doen, maar er zijn echt wel veel voordelen aan een goed ventilatiesysteem! We bespreken ze in dit artikel.

Lees meer

De vele voordelen van luchtdicht bouwen (en sommige had je niet verwacht!)

Luchtdicht bouwen is eigenlijk een must om een goed E-peil te bekomen. Hoe luchtdicht jouw woning werkelijk gebouwd is, wordt gemeten via een luchtdichtheidsmeting (of blowerdoortest). Maar waarom is luchtdichtheid van een woning belangrijk?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x